Çatlak Çörek

Malzemeler: 250 gr margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sirke
1 çay bardağı soda
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
tuz
alabildiği kadar un



.
.
.
.
.
.
.
.
.
İçi için:
Kaşar peyniri,sucuk
Yapılışı:
Erimiş ve soğumuş margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, yumurta ve tuz karıştırılır. Alabildiği kadar un ve kabartma tozu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Üzeri örtülüp 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kaparılıp içine sucuk ve rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Yuvarlak şekil verilir. Üzerlerine yumurta sarIsI sürülür ve susam serpilir. Üzerleri bıçakla artı şeklinde kesilir. 180 Derece fırında üzerleri kızarana kadar piirilir. Afiyet olsun.

ÇikolatalI Muffinler















Her markete gidişimizde kızım ve ben ilk önce mini brownilere saldırırız . Browninin inanılmaz lezzetini sevmeyen yoktur herhalde. Yine bir tatlı krizi anında evde hiç browni kalmadığını farkettim ve "Pastacı"'nın sitesinde gördüğüm bu keki yapmaya karar verdim. Sonuç mükemmeldi. Tabiri caizse sildik süpürdük. Umarım sizde beğenirsiniz...


Malzemeler:
2 yumurta
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı sıvı yağ
4 kahve fincanı toz şeker
6 kahve fincanı un
3 Çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı:
Önce yumurta ve Şeker mikser yardımıyla çırpılır. Daha sonra yoğurt,sıvıyağ ve kakao eklenir. En son olarak un kabartma tozu ve çikolata eklenip kaşıkla karıştırılır. Kağıt kalıplar muffin kalıplarına yerleştirilir ve kalıpta bir parmak boşluk kalacak şekilde kek hamuru dökülür. Kabarıp içini çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun..(Bu tarif çikolatasızda yapılabilir)

Sebzeli Kiş


Kabak ve patlıcanın bol olduğu şu günlerde basit ve alternatif bir yemek arayanlara tavsiye ederim


MALZEMELER:
Hamuru için:
2 su bardağı un
100 gr margarin
1/2 Çay bardağı su,tuz

içi için
1 adet patlıcan
1 Adet Kabak
3 Adet sivri biber
1 Adet közlenmiş kırmızı biber

Sosu için
2 Yumurta
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı un

YAPILIŞI
Hamur malzesi karıştırılıp iyice yoğurulur,yağlanmış tart kalıbına döşenir.İçi için kabak,patlıcan ve biberler küp şeklinde doğranarak yağda sote edilir. Yağları süzülüp soğuyunca hamurun üzerine yayılır. Bir kasede yumurta ,süt ve un çırpılıp sebzelerin üzerine dökülür. Pul biber dökülüp 200 derece fırında yarım saat pişirilir.

Çağla Salatası

........................
Tarifini Sofra Dergisinde gördüğüm çağla salatası çok hoşuma gitti. Herzaman yeni lezzetleri ve değişik tatları denemek istemişimdir. Hazır bahçemizde çeşit çeşit çağlalar varken salatayı yapmaya karar verdim. Ortaya muhteşem bir meze çıktı. Ben çok beğendim umarım sizde beğenirsiniz.
MALZEMELER.
750 gr çağla
2 Çorba kaşığı zeytin yağı
1,5 Çorba kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi
tuz
YAPILIŞI:
Çekirdekleri çıkarılmış çağlalar zeytin yağı ve mayonezle birlikte püre haline getirilir. Dövülmüş sarımsak, iri çekilmiş ceviz içi ve tuz ilave edilip karıştırılır.Afiyet olsun.

Bir Cheese Cake Denemesi

İki Çocuk annesi olarak kolay ve pratik tarifleri tercih etmeye çalışıyorum. Mutfakta geçireceğim zamanın büyük bir kısmını çocuklarıma ayırıyorum. Ama kendimide değişik tarifler yapmaktan alıkoyamıyorum.Uzun zamadır denemek istediği bir tarif vardı ve sonunda yaparak sizlerle paylaşmak istedim.
Bu kek kızım ve eşimin onayından geçmiştir :)
Dün gelen misafrlerim çok beğendi umarım sizin damak tadınızada uygundur.
.....
.
MALZEMELER:
Keki için ;
2 Paket kakaolu bisküvi
150 gr yumuşak margarin
1 Tatlı kaşığı tarçın
Kreması için ;
1 Paket sade,1 Paket çilekli kremşanti
1Paket labne peyniri
Süslemek için hindistancevizi ve evde yaptığım çilek reçeli














YAPILIŞI:
Kakolu bisküviler rondoda un haline getirilip tarçın ilave edilir. Erimiş margarinle iyice yoğurulup hamur haline getirilir. Kelepçeli kalıba kenarları yükseltilerek yerleştirilir. Buzdolabında bir saat bekletilir. Bu sırada kreması için kremşantiler hazırlanıp labne peyniri ile birlikte mutfak robotunda karıştırılır. Hazırlanan krema buzdolabından çıkan kekin üzerine dökülür. Tekrar buzdolabna konularak 2 saat donması beklenilir. Üzeri hindistan cevizi ve çilek reçeli ile süslenip çikolata sosu ile servis yapılır.

Kahvaltı Keyfi

Haftasonlarının en sevdiğim tarafı ailece kahvaltı yapmamızdır. Oğluşumun doğumundan buyana ailecek keyifli bir kahvaltıya hasret kalmıştık. Bu hafta sonu Arda beyi babasına satıp güzel bir kahvaltı hazırladım. Oğluşumun kahvaltı boyunca güzel bir uyku çekmesi keyfimizin bölünmemesine vesile oldu.

Aslında kahvaltıda çok değişik şeyler yoktu ama yinede 2 saatlik keyfimizi sizinle paylaşmak istedim..

Mönüde klasik kahvaltı grubu...




Mönünün favorisi sucuklu nini milföyler...

Eşimin sabah, akşam, yaz, kış hiç vazgeçmediği rus salatası...



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Yumurtalı marul dolması..Tadı çok güzel fakat görüntüsünü pek beceremedim..



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ve klasik patlıcan,biber kızartması
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...