Tatil ve Kürkçü Dükkanı

Ne yazıkki tatil bitti ve biz de Erzurum'a geri döndük. Kardeşimin düğünü nedeniyle pek tatil yapamasakta ufaklıkların keyfi oldukça iyiydi. Ama onların keyfide dönüş ile birlikte yarım kaldı. Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi malesef tatil günlerininde sonu geldi ve kürkçü dükkanına geri döndük. Erzurum, Ankara, Eskişehir, Antalya, Adapazarı, İstanbul ve nihayet Erzurum...
Bu yoğun trafik arasında siteme zaman ayıramadığım için tüm dostlarımdan özür diliyorum. Kendimi affettirmek için hemen işe koyulup Yufkalı Kadayıf Tatlısı yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.
MALZEMELER:
2 adet yufka
750 gr kadayıf
tereyağı
ceviz

ŞERBETİ:
3,5 subardağı şeker
3,5 subardağı su
2,3 damla limon suyu

YAPILIŞI:
Yufka tezgaha serilir erimiş tere yağı ile yağlanır. Taze kadayıflar iyice küçültülerek yufkanın üzerine yayılır. Ceviz serpilip, rulo şeklinde sıkıca sarılır. İki parmak kalınlığında kesilip çok hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Hazırlanan şerbet ılıkken yine ılık olan kadayıflara ökülür. Afiyet olsun.





TATİLDEN..



B
ANTALYA'DA TATİL KEYFİ VE BABAANNENİN BAHÇSİNDE VİŞNE OPERASYONU











ANTALYA VE ESKŞEHİR

Etimek Tatlı

















Malzemeler:
1 Paket tuzsuz etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 Paket krem şanti
Çikolata sosu

Yapılışı:
Su ve şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır. Etimekler borcama dizilir. Şerbet Ilıkken etimeklerin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra hazırlanan kremşanti ve çikolata sosu ile servis edilir. Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...