İÇİ SÜRPRİZ YILBAŞI KEKİ

   Yepyeni bir yıla girmemize sayılı günler kaldı. 2014'ün herkese kalbinden geçen tüm güzellikleri getirmesini ,sağlık, mutluluk, barış dolu, bereketli ve keyif kokan sofraların bol olduğu bir yıl olmasını diliyorum. Yeni yılı evinde sevdikleriyle geçirmek isteyenler için fikir olabileceğini düşündüğüm bir kaç alternatif tarif sunuyorum. İlk tarifimiz yabancı bir blogda gördüğüm içi çam ağaçlı kakaolu kek. Hepinize şimdiden afiyet olsun ve herkese mutlu yıllar....




MALZEMELER:

Yeşil Kek İçin:
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı ıspanak püresi
2 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya

Kakaolu Kek İçin:
3 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
3 Yemek kaşığı kakao
1 Su bardağı damla çikolata
2 yada 3 su bardağı un



Yapılışı:
Öncelikle yeşil kek için gereken tüm malzemeleri çırpıp yağlanmış baton kek kalıbında pişirin. Soğuduktan sonra herhangi bir çam ağacı şeklindeki kalıbımızın eni kadar kekimizi dilimleyelim. Dilimlerin tam ortasından kalıbımızla şekilleri çıkartalım. Bu arada kakaolu kekimizimiz için gereken malzemeleri çırpıp hazırlayalım. Yağlayıp unladığımız baton kek kalıbımıza ince bir tabaka halinde kakaolu kekimizden döküp yayalım. Kestiğimiz çam ağacı şeklindeki yeşil keklerimizi kakaolu kekimizin üzerine arka arkaya sıkı bir şekilde sıralayalım. Üzerlerine kalan kakaolu kekimizi döküp pişirelim. Soğuduktan sonra çikolatalı sos ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..

ISPANAKLI ÇAM AĞACI ÇÖREĞİ

Yılbaşı sofralarınız için alternatif olabilecek eğlenceli bir tarif daha vermek istedim. Deneyenlere afiyet olsun...



MALZEMELER:
1 Adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
50 gr. tereyağ
Yeteri kadar süt
4 su bardağı un
1 tutam tuz
2 Yemek kaşığı toz maya
1 Tatlı kaşığı maya için toz şeker
Üzeri için bir yumurta sarısı

İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo ıspanak
1 Yumurta
1 Adet ortaboy soğan
Tuz
Sulanmaması için bir yemek kaşığı kadar un

YAPILIŞI:
Öncelikle mayamızı toz şekerle birlikte bir kaba alıyoruz üzerini biraz geçecek kadar ılık süt döküp kabımızı kapatalım sonrada 10-15 dakika mayaymızın kabarmasını bekleyelim. Bu arada iç harcı için ıspanağı ve soğanı doğrayalım. Diğer malzemeleride ekleyip elimizle karıştıralım. Unu geniş bir kaba koyalım ve ortasına bir havuz açalım.Yumurtamızı, yağımızı, tuzumuzu ve kabaran mayamızı ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Kabımızı sıkıca kapatıp hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
Hamurumuz kabardıktan sonra tezgahın üzerinde merdane yardımı ile kare bir hamur elde edelim. Açtığımız hamuru çapraz köşelerinden ikiye keselim. Elimizle düzelterek üçgen şekli verelim. İlk katımızın üzerine ıspanaklı harcımızı yayalım ve diğer hamuru öbürünün üzerine kapatalım. Hamurun sivri yerinden alta doğru düzgün kesebilmek için bir maşa yada uzun bir bıçaktan yardım alalım. Maşanın dışında kalan yerlere karşılıklı eşit kesikler yapalım. Kestiğimiz parçaları etrafında döndürerek şekil verelim. Hamurumuzu bir süre mayalanmaya bırakalım üzerine yumurta sarısı sürerek pişirelim.Afiyet olsun...


MİLFÖYBURGER

Habersiz gelen bir misafire yada okuldan eve aç dönen çocuklarınıza çabucacık hazırlayacağınız atıştırmalıkların tarifini vereceğim bugün sizlere..

MALZEMELER:
5 Adet milföy hamuru
20 Dilim kaşar peyniri
20 Dilim hindi salam
Yeteri miktarda rus salatası


YAPILIŞI:
Milföylerimizin herbirini dört eşit kareye kesip tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen hamurlarımızı ortadan iki ayırıyoruz. Alt kısmına önce rus salatası sonra da kaşar peyniri ve salamımızı koyup kapağını kapatıyoruz. Ortalarından kürdan batırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun....

FINDIK KROKANLI TOP KEKLER..

YİNE.....YENİ.....YENİDEN......

Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar...



Oğlum ile bloğum arasındaki savaşı oğlumun kazanması sebebiyle istemeden de olsa uzun süre ara vermek zorunda kaldım. Bir anne olarak, oğlumun bana olan ihtiyacını ikinci plana iterek zamanımın büyük kısmını bloğuma ayırmak istememem nedeniyle başlangıçta kısa bir süre ara vermek istedim. Ancak bugün, yarın derken bir bakmışım 6 yıl oluvermiş.

Ve şimdi geri dönme zamanı...

Sizlerle olmak çok güzel sevgili mutfak perileri...


Bugün çok sevdiğim bir arkadaşımın uzaktan gelen ailesi için hazırladığımız bu nefis keklerin tarifini paylaşmak istedim sizlerle. Sıcak bir çay eşliğinde, keyifli sohbetlerle tatmaları dileği ile...



MALZEMELER:

3 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Su bardağı fındık krokan
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:

İlkönce yumurta ve şekeri mikser ile çırpın. Daha sonra sütü ve yağı ekleyin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak fındıklı krokanlarınızı ilave edin. Ben krokanlarımı önceden hazırlayıp lazım oldukça kullanmak üzere buz dolabında saklıyorum. Hazırladığımız hamurumuzu kalıplara boşaltıp pişirin.Üzerini karamel sos veya arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

HAVUÇLU HAMUR KIZARTMASI


Çay saatlerine çok yakışacağını düşündüğüm, son zamanlarda yediğim değişik ve lezzetli bir salata tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle. Sevgili arkadaşım Aylin'e ait olan bu tarifi hazırlarken biz canım arkadaşım Özgür ile çok eğlendik. Umarım siz de denersiniz. Afiyet olsun..

MALZEMELER:

3 Adet orta boy havuç
2 Yumurta
1 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tuz
1 Tutam karabiber

ÜZERİ İÇİN:

Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos

HAZIRLANIŞI:

Havuçları rendeleyip çok az sıvı yağ ile  kavurun. Havuçları soğumaya bırakın. Bu arada diğer tüm malzemeleri bir çatal yardımı ile karıştırın. Soğuyan havuçlarıda karışıma ilave edin. Bir sıkma torbası ile yada buzdolabı poşetinin ucunu keserek kızgın yağda karışık şekiller sıkarak kızartın. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey tavanızın başından ayrılmayın çünkü hamurlarımız çok çabuk kızarıyor. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu gezdirin. Bu salatamızı tek kişilik porsiyonlar şeklinde yapabileceğiniz gibi büyük bir tabakta da tek seferde servis edebilirsiniz. Ben ev yapımı cipsler ve çeşitli baharatlarla servis ettim, süsleme size kalmış..AFİYET OLSUN...

TAHİNLİ KURABİYE




Son zamanlarda severek yediğimiz un kurabiyesi tadında ki nefis tahinli kurabiyeleri sizlerle de paylaşmak istedim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER:
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı pudar şekeri
1 Su bardağı tahin
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Arzuya göre 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:
Tüm malzemeler yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur yapılır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp isteğe göre susama batıralarak pişirilir. Afiyet olsun....

ISLAK KURABİYE











MALZEMELER:

250 gr margarin (tereyağı)
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kahve fincanı toz şeker
50 gr (4 yemek kaşığı) kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un

ŞERBETİ:

1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker


HAZIRLANIŞI:

Hamur için gereken tüm malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp üstüne hafif bastırılıp pişirilir.
Bu arada soğuk süt ve şeker karıştırılıp şerbet hazırlanır. Fırından çıkan kurabiyeler sıcakken şerbete batırılarak servis edilir. Ben üstünü süslemek için eritilmiş çikolata kullandım, siz dilerseniz hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz.
Dikkat etmeniz  gereken en öenmli şey kurabiyeleri soğuk şerbette 5-6 saniye kadar batırıp çıkarmaktır. 
AFİYET OLSUN....


Ayvalı Tart

Malzemeler:
Hamuru İçin:
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
Kreması İçin:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...