BAL KABAKLI BÖREK

Bugün sevgili arkadaşım Özgür'ün yaptığı, benimde çok beğendiğim böreklerin tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle. Deneyenlere kolay gelsin..


MALZEMELER:
4 Adet yufka
1 Adet balkabağının yarısı
3-4 Yemek kaşığı toz şeker
1 Çay kaşığı karabiber
Bir tutam tuz
1 Su bardağı süt
Üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI:
Bal kabağımızı rendeleyip bir tavaya alıyoruz. Üzerine toz şekerimizi serpiyoruz. Şeker miktarı kabağın tatlılığına göre değişebilir. Kabakları ölene kadar kavuruyoruz. Karabiber ve tuzumuzu da ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Yufkalarımızı dörde bölüyoruz. Geniş kısımlarına kabaklı içimizden koyup gül böreği şeklinde sarıyoruz. Üst kısımlarını süte batırıp fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine çok az sıvı yağ gezdiriyoruz. Pişirdiğimiz böreklerin üzerine soğuyunca pudra şekeri eliyoruz. Afiyet olsun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...