Pişmaniyeli Tartlar


Evet kabul ediyorum biraz ihmal ettim...
Ama bir yıl aradan sonra gelen yoğun kar ile eve kapanıp iyice karamsarlaşmışken yine bir yıldır görmediğim annemin Erzurum'a gelişi ile bu şoku atlattım. İnanın hiç durmaksızın yağan kar ve soğuk bizi eve hapsetti. Çocukları hasta etme korkusundan dışarıya çıkmadan yaşamaya çalışıyoruz. Erzurum'un soğuğuna alışkın olmayan bünyeleri hemen yıkılıveriyor. Biz bile Antalya ve İstanbul da geçen yıllardan sonra buraya çok zor alıştık.
Sağolsun annemin oğluşumla ilgilenmesi ve bana birbirinden güzel tart ve kurabiye kalıpları getirmesi sonucu yeni bir tarif yapma fırsatı bulabildim. İnanın bu soğuk havada pencereden yağan karı seyrederken dumanı tüten bir kahvenin yanında bu pişmaniyeli tartlardan daha güzel bir şey olamaz. Kesinlikle tavsiye ediyorum harika bir lezzet özellikle çocuklar ve ruhu çocuk olanlar için.. Sevgili Missçilek'in Sofra dergisi için yaptığı Abajur kurabiyelerden esinlendim ve bende biraz değişiklik yaparak bu tartları hazırladım. Hem şık hemde çok lezzetli oldular.Sevgili İpek'in ellerine sağlık.

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı un

  • 5 çorba kaşığı tere yağı

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 1 tutam tuz

  • üzeri için pişmaniye
Yapılışı: Unu, oda sıcaklığındaki tereyağını ve diğer malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edilir. Bunun için 1-2 çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlanmış kalıpların içine yerleştirilir. Her birinin içine ağırlık yapması için fasulye,nohut gibi bakliyatlar konulur. Ve fırına verilip pişirilir. Soğuyan tartların ortalarına pişmaniye ve antep fıstığı konularak servis yapılır. Afiyetler olsun..

9 yorum:

LaMa dedi ki...

Geri dondugune sevindim Arzu:)
Annenin yaninda olmasi sana guc katmistir, senin adina cok sevindim
Sevgiler

nilay dedi ki...

Sevgili Arzu ;
Erzurum'da olduğunu bilmiyordum...Allah yardımcınız olsun canım...Ben İzmir'de bile donuyorken ,oralarda soğukla nasıl başettiğinizi düşünemiyorum...Hiç sevmiyorum soğuğu...Bir önceki hayatımda bir kediydim herhalde :)) Soba başında oturup sıcacık ,mırıl mırıl mırıldanan bir kedi...
Tartlar çok orinal ve harika görünüyor..Ben son dönemde kurabiyelere sardım...Sende bol bol tart hazırlıyorsun :) Bir arkadaşım kurabiye kraliçesi bile ilan etti beni :)Sen de tart kraliçesi ol canım ;) ellerine sağlık

sevgiler

Adsız dedi ki...

Arzu'cum yine çok güzel bir görüntü, tartlar nefis olmuş ellerine sağlık. Bu arada kabul edersen bende kendini anlatman için seni mimledim. Sevgiler.

Ebru
http://mutfaksepeti.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

Arzu hanım merhabalar ben sitenizle yeni tanıştım çok güzel tarfleriniz var.sitenizin yaşı kutlu olsun.tartlar bir harika yaratıcılığınıza bayıldım.

Nezaket dedi ki...

Arzucugum gozun aydin, annecigine kavusmussun. Ellerine saglik, tartlarin de pek sirin olmus. Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

merhaba, hoşgeldiniz .. :)

Süpper bir tarifle dönmüşsünüz... Pişmaniye ne güzel olmuş.. Hem görsel anlamda hem de lezzeti çok güzele benziyor. Ellerinize sağlık.

sımsıcak sevgiler

Açalya dedi ki...

Ben de Erzurum'da oldugunu bilmiyorsum Arzu, sogugunu tahmin ediyorum, alisik olanlarin ise sadece bir gomlekle dolastigini duydum Erzurum'da...kuru soguk yuzunden derler. Ablam da bir sure yasamisti Erzurum'da.
Pismaniyeli turta cok ilginc, bir o kadar da tatli olmali diye dusundum. Sevgiler.

yemek tarifleri dedi ki...

guzel tarif. ellerinize saglık.

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
tost makinesi
döner makinesi
çay kazanı
Endüstriyel Mutfak
sanayi tipi mutfak
çay makinesi
remtamutfak.net
Döner Makinası
çay kazanı
çay makinası
tost makinası
ızgara
endüstriyel mutfak
Tek Parça izle
Tek Parça izle
cerciko.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...