Güllaç


Nihayet bende güllaç yaptım. Muhallebili mi, fındıklı mı, fıstıklı mı derken bildiğim klasik güllaçı yapmaya karar verdim..Ben 10 yaprak güllaç kullandım. Bu sayıyı siz arttırıp eksiltebilirsiniz. 1.5 kilo süt ve 2,5 su bardağı şekeri kaynattım. Güllaç yapraklarından birtanesini tepsiye koyup üzerine bir kepçe kadar kaynamış sütü döktüm. Her yaprağada aynı işlemi yaptım ve bıçakla kıyılmış cevizlerimi döktüm(Bıçakla doğrayınca cevizler kararmıyor). Kalan beş yaprağınada aynı işlemi yaptım. Sütünüz kaldıysa üzerine mutlaka dökün güllaç hepsini emer. Üzerine tepsi kapattım. İşte bu kadar. Afiyet olsun ..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

ramazan deyince akla pideyle beraber ilk gelenlerdendir g�lla�. i�in k�t� taraf� bu g�zel tatl�y� ramazan�n haricinde pek kolay bulam�yoruz.ellerinize sa�l�

Adsız dedi ki...

sitenizin yeni �ekli �ok g�zel olmu�.s�rekli takip ediyorum.ke�ke kendinizinde bir resminiizi koysan�z. �ok merak ediyoruz sizi arkada�larla.

umran dedi ki...

ellerine saglik,sitenin yeni halide guzel olmus.sevgiler...

ArMeda dedi ki...

Neslihanc�m bende ramazanda birka� paket birden al�yorum g�llac� can�m istedikce yap�yorum sevgiler..

Anonymous birg�n koyar�m belki resmimi sevgiler..

�mranc�m te�ekk�rler sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bizlere s�nava tutuldu�umuz bu d�nyan�n ge�icili�ini hat�rlatan; karde��e, d�r�st, m�tevaz� bir ya�am�n kap�lar�n� aralayan bu m�barek gecenizi kutlar�

ArMeda dedi ki...

Dilekcim seninde kadir gecen m�barek olsun Allah tekrar�na erdirsin in�allah..

Adsız dedi ki...

sütü kaynar dökünce hamurlaşmıyormu. genelde ılık dökerler. bilgilendirirseniz sevinirim

seçil dedi ki...

Merhaba yiyeceklerde kullanabileceğimi gül suyu markalarını yazar mısınız ve sizin tavsiyeniz hangi marka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...