ISPANAKLI ÇAM AĞACI ÇÖREĞİ

Yılbaşı sofralarınız için alternatif olabilecek eğlenceli bir tarif daha vermek istedim. Deneyenlere afiyet olsun...



MALZEMELER:
1 Adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
50 gr. tereyağ
Yeteri kadar süt
4 su bardağı un
1 tutam tuz
2 Yemek kaşığı toz maya
1 Tatlı kaşığı maya için toz şeker
Üzeri için bir yumurta sarısı

İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo ıspanak
1 Yumurta
1 Adet ortaboy soğan
Tuz
Sulanmaması için bir yemek kaşığı kadar un

YAPILIŞI:
Öncelikle mayamızı toz şekerle birlikte bir kaba alıyoruz üzerini biraz geçecek kadar ılık süt döküp kabımızı kapatalım sonrada 10-15 dakika mayaymızın kabarmasını bekleyelim. Bu arada iç harcı için ıspanağı ve soğanı doğrayalım. Diğer malzemeleride ekleyip elimizle karıştıralım. Unu geniş bir kaba koyalım ve ortasına bir havuz açalım.Yumurtamızı, yağımızı, tuzumuzu ve kabaran mayamızı ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Kabımızı sıkıca kapatıp hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
Hamurumuz kabardıktan sonra tezgahın üzerinde merdane yardımı ile kare bir hamur elde edelim. Açtığımız hamuru çapraz köşelerinden ikiye keselim. Elimizle düzelterek üçgen şekli verelim. İlk katımızın üzerine ıspanaklı harcımızı yayalım ve diğer hamuru öbürünün üzerine kapatalım. Hamurun sivri yerinden alta doğru düzgün kesebilmek için bir maşa yada uzun bir bıçaktan yardım alalım. Maşanın dışında kalan yerlere karşılıklı eşit kesikler yapalım. Kestiğimiz parçaları etrafında döndürerek şekil verelim. Hamurumuzu bir süre mayalanmaya bırakalım üzerine yumurta sarısı sürerek pişirelim.Afiyet olsun...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...