Yılbaşı Mönüsü

HERKEZİN BAYRAMI MÜBAREK, YENİ YILIDA KUTLU OLSUN...
BAYRAMLA BİRLİKTE GİRDİĞİMİZ YENİ YIL UMARIM HEP BAYRAM ŞEKERLERİ TADINDA GEÇER..
İşte benim yılbaşı etkinliği için hazırladığım mönü..
Etkinlik için Sonia'ya teşekkürler.. Yoğun bir koşuşturmacadan bu etkinliğe tam olarak hazırlanamadığımı itiraf etmeliyim. Aslında yılbaşı için yalnızca bu kurabiyeleri hazırlayabildim. Diğer tarifler için arşivimden yararlandım fakat yılbaşında bu mönüyü hazırlamayı planlıyorum.
Yılbaşına hazırlanalara bir fikir olsun diye ben hepsini yayınlamayı tercih ettim.
MALZEMELER:1 Yumurta, 100 gr tereyağ, 2 su bardağı un, 3 yemek kaşığı şeker,2 yemek kaşığı portakal suyu, 1 çay kaşığı kabartma tozu.

YAPILIŞI: Malzemeler yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Unlu bir tezgah üzerinde açılır ve kurabiye kalıpları ile şekiller çıkarılır. 5-6 dakika pişirilmeyi müteakip fırından çıkarılır. İçlerine renkli şekerler konulur. (Ben Kent'in mini Meybon şekerlerinden kullandım) Tekrar fırına verilir ve kurabiyelerin kenarları kızarana kadar pişirilir. Çam şeklindeki kurabiyeler için Royal Icing kullandım. Tarifi:1 yumurta beyazı, 250 gr pudra şekeri birlikte mikserde çırpılır ve krema kıvamına gelince gıda boyaları ile renklendirilir. Milföy Yuvası: 20 adet milföy hamuru,2 yumurta, 1/2 kg süt, 3,5 çorba kaşığı irmik, 10 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı tereyağı. Küçük fırın kaplarının içi tereyağ ile yağlanır, içine bir milföy yerleştirilerek dibi çukurlaştırılır. İkinci milföyün köşeleri üst üste gelmeyecek şekilde birinci milföyün üzerine yerleştirilir. Kenarlarına yumurta sarısı sürülerek fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ayrı bir kapta süt, irmik, tozşeker ve tereyağı koyulaşana kadar pişirilir. Pişen milföylerin içine bu karışım konulur ve üzeri arzuya göre süslenir.
Mantarlı-Kaşarlı Şişler: Pane edilip kızartılmış mantarlar, kaşar vedomateslerle birlikte şişe dizilir.
Kırmızı lahana salatası: Kırmızı lahanalar ince doğranarak,sarımsaklı yoğurt ve mayonezle karıştırılır.
Peynirli Mantarlar: Mantarlar tuzlu suda pişene kadar haşlanır. Beyaz peynir rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağı ile ezilip toplar yapılır. Fıstık, pul biber vb. ile bulanıp mantarların üzerine yerleştirilir.
Tavuk ve Pilav...

35 yorum:

Adsız dedi ki...

hepsi çok güzel görünüyor özellikle kurabiyeler nefis. 

hesna

Adsız dedi ki...

selam ne güzel şeyler yapmıssınız böyle gözlerimi alamadım,ellerinize sağlık..mutlu yıllar hayırlı bayramlar...selamlar.. 

süheyla

Adsız dedi ki...

Arzu merhaba,öncelikle Armeda'nın içeriği çok güzel aile isimlerinden oluşmuş.Kurabiyeleri ben şekerlerle tutturabilmek için bayağı uğraşmıştım,(benim yaptıklarım bildiğin un kurabiyesi ve şeker)hatta bu ayki Sofra'da yayınlandı kurabiyelerim.Yılbaşı akşamı bu kurabiyelerden oldukça yoğun istek alıyorum bizimkilerden .Blogunda herşey çok güzel gözüküyor ellerine sağlık.Sana ve ailene sevgilerimle. 

çilek

Adsız dedi ki...

Karar verdim bu yılbaşı sizdeyim. Ama sadece seyretmek için... Bu güzellikleri nasıl yersiniz! Elinize sağlık... 

defterim

Adsız dedi ki...

Mantar/peynir kebaba bayildim, ne guzel bir sunus...Kirmizi lahana salatasi da her zaman yaptigimiz sey olmasina ragmen fotografta sani bu dunyadan degilmis gibi, onun da sunusu bir baska guzel...kisaca hepsi cok guzel, ama insanda bunlari sunacak sendeki gibi bir goz olmali sevgili Arzu. 

Acalya

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Ozellikle kurabiyelere bayildim, ben de yapmak isiyorum, ancak bazi kisimlari anlayamadim. Kurabiyelerin seker koydugunuz kisimlari onceden bos muydu? Yoksa hamurun uzerine mi koydunuz?
Cevabiniz icin simdiden tesekkuler,
sevgiler,
Isil 

isil

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık Arzu'cum :)
kurabiyeler çok şeker olmuş...tadı da öyledir eminim...yılbaşı mönün de harika görünüyor

sevgiler 

nilay

Adsız dedi ki...

Arzu hanım harikasın yaa döktürmüşsün hepsi bir birinden güzel ellerine sağlık banada beklerim 

özlem

Adsız dedi ki...

yaa ne enfes bir menü (mönü dememekte ısrarlıyım hala) öyle ya.. şimdi aldım kopyala yapıştır yoluyla :) bunları evde anneciğime yapmayı planlıyorum..
hakikaten yeme de (yanında yat demeyeceğim) vitrine koy sabaha kadar bak hihi :)))...
ellerine sağlık tekradan canım..

( bu arada soruılarım olacaktı ..
1..bu kurabiyeye renkli şekiller verdirmişsin ya onun için ayrıca bir alet lazım tabiki ama onun adı nedir ve ne diyerek isteyebilirim satıcıdan?
2.Royal Icing kullandım. demişsn ya ..bu nedir.. ya ben daha yeniyim yemek yapmakta da biraz bilmemezlik olabilir...sizler gibi usta olamam ki hihi :))

tekrardan teşekkürler... 

Fatma

Adsız dedi ki...

Sevgili Hesna,Süheyla,Defterim,Nilay,Çilek,Açalya,Işıl,Özlem ve Fatma..Öncelikle hepinizin bayramı mübarek, yeni yılınız kutlu olsun..Güzel sözleriniz ve içtenliğiniz için sonsuz teşekkürler.

Çilekciğim senin tariflerini dergide gördüm ve bayıldım. Artık sürekli takipçinim.Sitenin ismini eşim keşfetti ve ailemizle ilgili herşeyin ismi ARMEDA artık.Bizim çok hoşumuza gidiyor.

Sevgili Açalya inan fotoğraf makinam çok ahımşahım bişey değil. Bir resmi tutturabilmek için en az 10 kere çekiyorum.Allahtan dijital makinaları keşfettiler yoksa çok film,tab parası verirdik.Fotoğraflardaki doğallığı görebildiğine göre seninde fotoğraflarının çok güzel olacağına eminim.

Sevgili Işıl kurabiyelerin içlerini kesip çıkarttım kabarmaya başlayınca çıkarıp ortalarına şekerleri koyarak tekrar fırına verdim.Şekerler eriyince o boşluğu kapladı.

Sevgili Fatma kurabiyelerin üzerini süslemek için Royal Icing denilen metodu kullandım.Onu tarifi sitede mevcut.Basit bir karışım elde edip şırınga yardımı ile resim çizer gibi kurabiyelerin üzerini süslüyorsun.Çok basit inan..Sana Başarılar canım...

Hepiniz Kocaman ÖPÜLDÜNÜZ
 

Armeda

Adsız dedi ki...

Arzucum,
Cevabin icin cok cok tesekkur ederim, bayramda insallah bunlardan yapacagim. Seni de anarim yerken :)
Yeni yilda hepimiz cok guzel gunler yasariz insallah, saglikli, mutlu, huzurlu, ailelerimiz ile birlikte...
Sevgiler,


 

isil

Adsız dedi ki...

Yorumlarda Işıl ismini görünce önce şaşırdım. Aynı kurabiyeleri Işıl (hanimiş)da geçen yıl yılbaşında yapmıştı hatta öektiğiniz resimler bile çok benziyor. Orada görüp çok beğenmiştim. Şimdi sizde görünce aklıma geldi. Tea-time mine ve gelincikler burcu da bı yöntemle kurabiye evlere pencere yapmıştı. Değişik fikirler olması açısından ben de yazayım dedim. ellerinize sağlık menü çok güzel görünüyor. 

nurgul

Adsız dedi ki...

Arzu bu tatilde sizde olmak varmış , çok güzel yiyecekler hazırlıyorsun, çocukları öperim, selamlar... İyi yıllar , iyi bayramlar.  

Aslı Altan Altundal

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim cevabın için arzucum..
şimdi herşey anlaşıldı..sorun yok sanırım..
olursa da inan rahatsız ederim seni :)))
ellerin dert görmesin... 

Fatma

Adsız dedi ki...

Merhaba sana ve ailene sağlıklı, huzurlu, ve çooooooook mutlu bir bayram ve yeni yıl dilerim.
Hoşça kal canım.
 

Perihan

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba sana ve ailene sağlıklı, huzurlu, ve çooooooook mutlu bir bayram ve yeni yıl dilerim.
Hoşça kal canım.

Adsız dedi ki...

Arzu'cum herşey nefis görünüyor, ellerine sağlık şimdiden sana ve ailene iyi seneler hayırlı bayramlar diliyorum. sevgiyle sağlıkla kal.... 

Ebru

Adsız dedi ki...

herkesin konuk olmak isteyeceği bir yılbaşı sofrası bu :) ne güzel ve ne şık görünen şeyler hazırlamışsın. ellerine sağlık.
iyi seneler :) 

tuğçe

Adsız dedi ki...

Arzu'cum, ne guzel seyler hazirlamissin, ellerine saglik. Bayramini ve yeni yilini kutluyor, mutluluk ve saglik dolu gunler diliyorum. 

Tuba

Adsız dedi ki...

Merhaba Arzu hnm,

İlk kez ziyaret ediyorum bloğunuzu.Gerçekten herşey çok güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık...

Sevgiler,
Müge 

MUGE

Adsız dedi ki...

Yeni yilinizi ve Bayraminizi kutlar, tüm dileklerinizin gerceklesmesini dilerim. Sevgiler Sonia... 

Sonia

Adsız dedi ki...

Arzucum nasılsın güzelim. Ne kadar güzel mamalar bunlar . Hımmmmm hepside birbirinden enfes valla. Bende geleyimmi yılbaşı akşamı size :)

Canımcım sana eğlenceli bir yılbaşı ve huzur ile sevinçle birlikte kutlayacağın bir bayram diliyorum tüm ailen ile birlikte.
Sevgiler..........
 

Bahar

Adsız dedi ki...

Ellerin dert görmesin Arzucum ne güzel memeler yapmışsın öyle hepisi bir birbinden güzel.Birlik ve beraberlik içinde, başarıyla dolu yeni bir yıl ve Mutlu Bayramlar diliyorum. Sevgiler  

Hilal

Adsız dedi ki...

Merhaba Arzu, çok başarılı bir katılım olmuş. hepsi birbirinden güzel tarifler. Ayrıca Link için teşekkür ederim. Bende seni linklerime ekledim. Şimdiden bayramını ve yeni yılını ktlarım. Sağlıcakla kal sevgilerimle Nesrin 

Tarif Bahçesi

Adsız dedi ki...

Bu bayramın öncelikle milletimize, İslam alemine ve de insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan diliyoruz. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.. ve yeni yillara sevgiler  

Özlem

Adsız dedi ki...

Arzucuğum,
ellerine sağlık hepsi de birbirinden güzel olmuş. Bayramın ve yeni yılın kutlu olsun sevgiler 

sevda

Adsız dedi ki...

merhabalar yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar yeni yılda her gününüzün bayram tadında olmasını temenni ederim sevgilerr damla

www.cedene.com 

damla

Adsız dedi ki...

Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum... İyi bayramlar!

Mutluluk bankasinin sevgi subesinde 2007 no`lu hesabina 365 gün daha yatirilmistir.Mutlu bir sekilde harcamaniz dilegiyle. Mutlu yillar.

Behiye 

Behiye

Adsız dedi ki...

Arzucum herşey harika eline emeğine sağlık canım.Yeni yılını ve bayramını kutluyorum sevgiler gönderiyorum sana.
www.pastacikiz.com
www.blogcu.com/susam 

Pastacı Kız

Adsız dedi ki...

yaptıkların harika görünüyor.iyi bayramlar ve mutlu yıllar diliyorum.

seda
tarifname.blogspot.com 

SEDA

Adsız dedi ki...

Kurabiyelere bayıldım harika görünüyorlar yeni yılın ve bayramın kutlu olsun canım sevgilerimle http://kirazdali.blogspot.com/ 

kirazdali

Adsız dedi ki...

Arzu hanım bu yılbaşını kaçırdım ama önümüzdeki sene mutlaka size geleceğim.Tarifler ve görüntüler gerçekten olağan üstü.Ellerinize sağlık. 

Yeşim

Deniz dedi ki...

LensMarket

yemek tarifleri dedi ki...

guzel tarif. ellerinize saglık.

Joe dedi ki...

Lensomani.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...