Çilekli Tart












Çilek..












Çilek...











ve yine de çilek....

malzemeler;
hamuru için;
2 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 paket vanilya

kreması için;1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
2,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı labne peyniri( peynirsizde yapılabilir)

Üzeri için:
300 gr çilek
1 paket çilek jölesi(tart kalıbına bağlı olarak azaltılabilir)

1paket çilekli krem şanti
yapılışı:hamurun için gerekli malzemeler karıştrılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Yarım saat dinlndirmeyi müteakip merdane yardımı ile açılarak yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına kenarlarınıda kapatacak şekilde yerleştirilir.180 derecede yarım saat pişirilir. Bu arada süt,şeker ve un kısık ateşte pişirilir.Piştikten sonra labnepeynirde eklenerek mikserle çırpılır. Soğuyan tart kalıptan çıkartılarak üzerine hazırlanan krema dökülür. Çilekler yerleştirlerek üzerine hazır jöle dökülür ve krem şanti ile arzuya göre süslemeler yapılır. Gelde afiyet olmasın..

Tahinli çıtır Tatlı

Adın kızımın koyduğu bu nefis çıtır tatlılar ani
misafir baskınlarına karşı ideal bir çözümdür..

Baklava tadında bir lezzet olmasına karşın
inanılmaz derecede basit ve pratik bir yapılışı vardır..

Tahinin nefis kokusunu hissedebileceğiniz bu lezzet evimizin en favori tatlılarındandır.. Yapılışının basit olması açıkcası benimde çok işime geliyor..

Aldığınız 5 adet yufkanın 4 adetinden börek yapıyorsanız 1 adetinide bu tatlı için ayırmanızı tavsiye ederim.
Eminim vazgeçemeyeceksiniz..

Çocuklarınızında bayılacağı bir tariftir.

MALZEMELER:

1 Adet yufka
1,5 çay bardağı tahin
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3-4 yemek kaşığıtoz şeker
50gr eritilmiş margarin(bir yemek kaşığı sıvı yağda ilave edilir)

YAPILIŞI:
1 Adet yufka açılarak üzerine eritilen margarin ve sıvıyağ karışımı sürülür. Daha sonra tahin yufkanın her yerine gezdirilir. Tahinlenmiş yufkanın üzerine toz çşeker serpilir. Yine yufkanın üzerine dövülmüş cevizler dökülür.Yufka ince bir şekilde sarılarak rulo haline getirilir. Rulo olan yufka baklava dilimi şeklinde kesilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine kalan margarin ve sıvı yağ karışımından sürülür. Fırına verilir ve kızarmasına müteakip üzerine pudra şekeri dökülüp servis yapılır. Afiyet olsun

Mustafa Arda'nın Mevlütü


Bugün 20 Nisan 2006...

Oğlum Mustafa Arda'nın yarı 40 mevlütü vardı.
Annemlerin yanımda olması beni çok rahatlattı. Önceden hazarladığımız ve sizlerle paylaştığımız süslü şekerlerimiz büyük ilgi topladı.

Yasin okunmasına müteakip pilav ve kavurma yenildi. Ardından baklava ve met helvası ikram edildi..

Çok güzel gelmesine katkısı olan ve beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma ve annelerime sonsuz teşekkürler..

Milföylü Tavuk Rulo




.
.
.
.
.
.
.
.
.
. .
İşte size çok hoş bir menü..
Basit ve leziz..
Favorilerimdendir..
Özellikle beyaz et ve hamur işi sevenlerin ikisini birden bi arada bulabilecekleri bir lezzet.
Bu görüntü karşısında en tok insanların bile acıkacağına iddiaya girebilirim...
Ama inanın sadece gürüntüsü değil tadı da muhteşem..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. .
.
.
Nar gibi kızarmış milföy hamuru, milföyün kesilmesiyle ortalığa yayılan nefis tavuk kokusu ve tavukun içindeki buharı tüten havuç ve bezelye taneleri... Hayal etmesi bile çok güzel.Ya gerçekten yapıp yemesi? Bu gün gerçekten çok güzel bir yemek yapmalıyım diye düşünenlere sesleniyorum. İnanın hiç pişman olmayacaksınız.. 11111
MALZEMELER(4 kişilik)
  • 4 adet ince dilimlenmiş tavuk göğsü
  • 7 adet milföy
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 havuç
  • 1küçük kuru soğan
  • 1 adet yumurta

.
.
.
.
.
.
..
.
YAPILIŞI:
Soğan bezelye ve havuç yağda kavrulur. Baharatlanan tavuk göğüslerinin içine hazırladığımz bu harç konularak rulo haline getirilir. Merdane yardımıyla hafifce milföy hamurları açılır. Rulo halde olan tavuk göğüsleri milföy hamurlarının içine sarılır. Kalan üç milföyden parmak kalınlığında şeritler kesilerek hamurlara istenilen şekil verilir. Yumurta sarısı sürülen rulo milföyler 200 derecelik fırına verilir ve üzeri kızarana kadar pişirilir. (Tavuk göğüslerinin çok ince olması pişmesi açısından çok önemlidir.)

Elmalı Tart















Bu ararlar bebeğimizi merak eden dostlarımızla şenleniyor evimiz.
Bende hazırda sürekli birşeyler bulundurmaya çalışıyorum. Dün akşam ki misafirlerim için tatlı olarak pratik ve en sevdiğim tart olan elmalı tartı yaptım. Misafirlerimiz beğendi umarım sizde beğenirsiniz.















Malzemeler:

Hamuru için:
3 Su bardağı un
1 Paket yumuşak margarn
1 kahve fincanı yoğurt veya süt
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
4 orta boy elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kase ceviz
pudra şekeri

Yapılışı:

Elmalar soyulup rendelenir. 1 çay bardağı şekerle kısık ateşte pişirilir. İçerisine tarçın ve ceviz ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Hamuru için tüm malzemeler yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. üzeri için bir miktar hamur ayrılır. Kalan hamur yağlanmış tepsiye elle bastırılarak yerleştirilir. Hazırladığımız elmalı harç üzerine yayılır. Ayırdığımız hamurdan ince çubuklar yapıp harcın üzerine kafes şeklinde yerleştirilir. Kefeslerin üzeri bir miktar suyla ıslatılıp(Parlak bir görüntü vermesi için)fırına verilir.Soğuduktan sonra pudra şekeri dökülüp afiyetle yenir.

Haşhaşlı Baklava


















İlk defa 8-9 yaşlarında Eskişehir'den Antalya'ya giderken Afyonkarahisar civarlarında ki tarlalarda görmüştü. Hatta babam ha�hm haşhaşı. Babam, haşhaş tarlasına giripte biraz fazla yiyen koyunların nas�l sarhoş olduklarını anlatmıştı bana.
Anadolu kültüründe özellikle Afyonkarahisar, Konya, Isparta ve Eskişehir yöresinin vazgeçilmezlerindendir haşhaş... Gün toplantılarında veya özel misafirler geleceği zaman haşhaşlı pastalar açılı veririr tepsilerin üzerine.. Köy külndede ayr� bir yeri vard�r ha�ha�l� ekme�in... K�ylerin orta yerindeki imece usul� yap�lm�� b�y�k f�r�nlarda bacalar t�t�yorsa bilinki mutlaka ha�ha�l� ekmek yap�l�yordur. Evlerin ekmekevi denilen k���k b�lmelerinde yuvarlanm�� ekmek hamurlar� mis gibi kokusu yay�lacak ha�ha�l� ekme�in habercisidir ev halk�na...
Peki...hayat�n�zda hi� ha�ha�l� baklava yedinizmi?..
Oda nerden ��kt� demeyin.. Karadenizliler k�zmas�n ama bu hamsini t�revleri gibi bi�ey de�il...Yemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.M�kemmel bir lezzet......
Annemin en sevdi�imiz tariflerinden biri.Sizlerle payla�mak istedim.Yap�l��� biraz zahmetli ama inan�n de�er.















Malzemeler:
1 �ay barda�� s�t
1 �ay barda�� s�v� ya�
1 �ay barda�� yo�urt
1 �ay barda�� su
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
ve alabildi�i kadar un

Hamuru a�mak i�in yar�m kilo ni�astaya ihtiyac�m�z var

��i i�in:
1 b�y�k kase kavrulmu� �ekilmi� ha�ha�, arzuya g�re 1 kase ceviz.

�zeri i�in:
1 su barda�� s�v� ya�

�erbeti:
3 su barda�� �eker
3 su barda�� su
yar�m limon suyu

Yap�l���:
B�t�n malzemeler kar��t�r�larak kulak memesi yumu�akl���nda bir hamur elde edilip 10 bezeye ayr�l�r. Her bir beze ni�astayla oldukca ince olarak a��l�r. �zerine ha�ha� ve ceviz serpilip ince bir rulo yap�l�r(bu i�lem gazete �zerine serilip u� k�sm�ndan kald�r�larak yap�l�rsa daha kolay olur.)Tepsinin ortas�ndan ba�lanarak kolb�re�i gibi sar�larak tepsiye doldurulur. �zerine iyice k�zd�rd���m�z s�v� ya� d�k�l�p f�r�na verilir. Tatl�n�n so�umas�n� bekleyip �zerine s�cak �erbet d�k�l�r.
Biraz daha so�umas�n� bekleyip (tabi bu g�zelli�in kar��s�nda bekleyebilirseniz) tad�na bakabilirsiniz...Afiyet olsun.
ve.....
biz geldik......

bir haftal�k bir aradan sonra o�lum Mustafa Arda ile kald���m�z yere tekrar geri d�nd�k....

ARMEDA SEVG� YUMA�INA B�R K��� DAHA KATILDI.....

Art�k y�re�imle beraber sevgimde ikiye b�l�nd�....
K�z�ma ve o�luma..(E�im Duymas�n)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...