Çilekli Tart












Çilek..












Çilek...











ve yine de çilek....

malzemeler;
hamuru için;
2 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 paket vanilya

kreması için;1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
2,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı labne peyniri( peynirsizde yapılabilir)

Üzeri için:
300 gr çilek
1 paket çilek jölesi(tart kalıbına bağlı olarak azaltılabilir)

1paket çilekli krem şanti
yapılışı:hamurun için gerekli malzemeler karıştrılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Yarım saat dinlndirmeyi müteakip merdane yardımı ile açılarak yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına kenarlarınıda kapatacak şekilde yerleştirilir.180 derecede yarım saat pişirilir. Bu arada süt,şeker ve un kısık ateşte pişirilir.Piştikten sonra labnepeynirde eklenerek mikserle çırpılır. Soğuyan tart kalıptan çıkartılarak üzerine hazırlanan krema dökülür. Çilekler yerleştirlerek üzerine hazır jöle dökülür ve krem şanti ile arzuya göre süslemeler yapılır. Gelde afiyet olmasın..

14 yorum:

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle muhte�em g�z�k�yor bu �ilekler.tarifi biraz kar���k geldi ama umar�m seninki kadar g�zel yapabilirim.eline sa�l�

Adsız dedi ki...

Merhaba Arzu!
�ilekler dayan�lmaz ve inan�lmaz g�zel g�r�n�yor.Ellerine sa�l�k.Meyveli lezzetler �zellikle s�cak havalarda �ok iyi gidiyor de�il mi?Ger�i s�cak havalar�n pek gelmeye niyeti yok ama...Ellerine sa�l�k.Yap�m� da kolaym��.Biz anneler i�in pratik tarifler kurtar�c� oluyor.Beni sen �ok iyi anl�yorsundur.Evde birka� �ocuk i�leri ertellettirebilir hatta tamamen yap�lmaz hale getirebilir.Neyse sa� ve sa�l�kl� olsunlar da i�ler kals�n(Yeti�tiremedi�im i�ler i�in yeni felsefem).Sevgiler.Ben de ufakl�klar� �p�yorum...

Nilüfer dedi ki...

Blogunuza ilk kez geliyorum, daha tam inceleyemedim ama �ok g�zel g�r�n�yor.
�ilekli tart da bu ay�n etkinli�ine yak���rd� yani. :)Elinize sa�l�

Adsız dedi ki...

Merhaba bug�n blo�uzu g�rd�m ve iyiki gelmi�im �ok g�zel �eyler var �zellikle bu �ilekler muhte�em bende yapar�m bazen k���k k���k keserim �ile�i haz�r j�le ile dondurup dilimlerim �ylede �irin oluyor ama tart�n harika olmu� ellerine sa�l�k www.blogcu.com/dileks

Adsız dedi ki...

blogunuzu yeni g�rd�m,tebrikler muhte�em.bundan sonra s�k s�k ziyaret ederim.sizi linklerime ekliyorum.
sevgilerimle
nunubella

ArMeda dedi ki...

Sevgili Arzu;
seni benden iyi kimse anlayamaz ��nk� bende biri 1 ayl�k olmak �zere iki �ocuk annesiyim.Anneler i�in �nemli olan sevdiklerinin sevece�i yemekleri olduk�a pratik olarak yapmakt�r.Sevdi�in tarifleri benimle payla�man� isterim.Sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerine sa�l�k tamda �ilek zaman� nas�l s�per g�r�n�

Sibel dedi ki...

Sevgili Arzu, �ilek-ye etkinli�ine neler yapaca��n� merakla bekliyorum, bu nefis tart daha g�zel �eylerin habercisi sanki! Blogunu da linklerime ekliyorum, sevgilerimle:)

Adsız dedi ki...

Merhabalar Arzu, siteni yeni ke�fettim. Sitenin kalitesi �ok y�ksek ve yapt�klar�n �ok g�zel. Marifetli bir bayan oldu�un hemen belli oluyor.Foto�raflar�n�n kalitesi �ok y�ksek, makinan�n markas�n� a��klarsan sevinirim bende yeni bir makina almay� d���n�yorum. Te�ekk�

Adsız dedi ki...

ben nazl� �ilekli pastan g�zel olmu�...Daha g�zel g�zel teriflerini bekliyorum Arda ile Eday� benim i�in �p.

Adsız dedi ki...

ben rabia �ilekli pastan harika g�r�n�yor sivrihisara gelince ilki�im pastay� yapt�rmak olucak d�rt g�zle yolunuzu bekliyorum. �pt�

Adsız dedi ki...

mükemmel gözküküyor ellerinize sağlık

bermin dedi ki...

merhaba ben çilekli tartı ilk kez sizin tarifinizle denedim,tart hamurunu yumuşak yapmama rağmen pişince çok sert oldu,onun haricinde güzeldi tart hamurunun kek hamuru gibi yumuşak olması gerekmiyomu

Unknown dedi ki...

bende hep bu şekilde yapıyorum tartımı ama fazla kuru oluyor sanki hamur piştikten sonra kurabiye gibi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...