İÇİ SÜRPRİZ YILBAŞI KEKİ

   Yepyeni bir yıla girmemize sayılı günler kaldı. 2014'ün herkese kalbinden geçen tüm güzellikleri getirmesini ,sağlık, mutluluk, barış dolu, bereketli ve keyif kokan sofraların bol olduğu bir yıl olmasını diliyorum. Yeni yılı evinde sevdikleriyle geçirmek isteyenler için fikir olabileceğini düşündüğüm bir kaç alternatif tarif sunuyorum. İlk tarifimiz yabancı bir blogda gördüğüm içi çam ağaçlı kakaolu kek. Hepinize şimdiden afiyet olsun ve herkese mutlu yıllar....




MALZEMELER:

Yeşil Kek İçin:
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı ıspanak püresi
2 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya

Kakaolu Kek İçin:
3 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
3 Yemek kaşığı kakao
1 Su bardağı damla çikolata
2 yada 3 su bardağı un



Yapılışı:
Öncelikle yeşil kek için gereken tüm malzemeleri çırpıp yağlanmış baton kek kalıbında pişirin. Soğuduktan sonra herhangi bir çam ağacı şeklindeki kalıbımızın eni kadar kekimizi dilimleyelim. Dilimlerin tam ortasından kalıbımızla şekilleri çıkartalım. Bu arada kakaolu kekimizimiz için gereken malzemeleri çırpıp hazırlayalım. Yağlayıp unladığımız baton kek kalıbımıza ince bir tabaka halinde kakaolu kekimizden döküp yayalım. Kestiğimiz çam ağacı şeklindeki yeşil keklerimizi kakaolu kekimizin üzerine arka arkaya sıkı bir şekilde sıralayalım. Üzerlerine kalan kakaolu kekimizi döküp pişirelim. Soğuduktan sonra çikolatalı sos ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..

4 yorum:

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Hoş geldin sevgili Arzu.
Eski dostlarını görünce insan nasıl sevinir mutlu olursa ben de aynı şekilde çok sevindim. O zamanlar severek takip ettiğim bir arkadaşımdın. Görüyorum ki şimdi daha bir yenilenmiş ve tazelenmiş olarak dönüş yapmışsın. Kek de çam ağacı şeklindeki börek de konsepte çok uygun ve leziz görünüyorlar. Ellerine sağlık.
Mutlu, güzel ve sağlıklı bir yıl dilerim.
Sevgilerimle,

ArMeda dedi ki...

Işıl hanım sevgi dolu ve cesaret verici güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.Ara verdiğim uzun süreçte bende sizleri takip etmeyi hiç bırakmadım.Yeniden sizlerle olmak çok güzel.Nazik ziyaretiniz için çok teşekkürler.Sevgiler..

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
cay-makineleri.com

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com - Çay Kazanı - Çay Makinaları - Semaver - Tasarruflu Çay Makinesi - Döner Makinası - Tost Makinesi - Fritöz - ızgara - meyve suyu soğutucusu - portakal sıkma makinesi - Sıcak Çikolata Makinesi - Waffle Makinesi - Portakal Sıkacağı - Çorba Kazanı - Kahve Makinesi - Su - Süt Otomatı - Sosis Makinesi - Krep Makinası

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...