Işgınlı Pasta

Oda nerden çıktı demeyin.. bende Erzurum'a gelene kadar adını bile duymamıştım..Ama buralarda çok meşhur inanın..Erzurum'un muzu diyorlar laf arasında..Eline muzu pardon ışgını alan geziyor sokaklarda..Çoluk çocuk herkesin elinde çerez gibi..

İlk başlarda tadı biraz ilginç gelsede yavaş yavaş alışıyor.. Benim damak tadıma pek uymasada blogları gezerken ışgılı pastanın tarifini görünce bende denemeliyim diye düşündüm. Ben tarifi kendime göre uyarladım ama siz orjinal tarifi "Çay Saati" nde bulabilirisiniz.
iŞte size Erzurum muzu...?Şaka bir tarafa şeker hastalığına iyi geldiği söyleniyor.
Pasta gerçekten güzel oldu fakat siz yinede ışgın yerine çilek veya vişne ile yapmayı deneyin.. Zaten ışgınıda kolay kolay bulabileceğinizide sanmıyorum
.

Malzemeler
Keki için:
50 gr tereyağı
100 gr toz şeker
2 yumurta
8 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
Kreması için:
300 gr ışgın
1 su bardağı vişne suyu
1 paket vanilyala puding
2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri iÇin:
150 gr Labne peyniri
2 paket Çilekli kremşanti
Yapılışı:
Keki için gerekli tüm malzemeler mikser yardımı ile karıştırılır. Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp fırına verilir. Bu arada küçük küçük doğranan ışgınlar vişne suyu ve şeker ile kaynatılır.Vanilyalı puding pişirilir ve hazırlanan ışgınlı karışım ilave edilir. Fırından çıkan kek soğuduktan sonra ortadan ikiye ayırılır. Yarısına pudingli karışım sürülüp diğer yarısı kapatılır. üzerine kremşanti ve labne peyniri ile hazırlanan krema sürülür. Afiyet olsun
.

17 yorum:

Safran dedi ki...

�ok merak ettim �u Erzurum muzunu Arzu, bir tan�d�ktan istesek de getirse bari :))Ama pasta harika g�r�n�yor :)

Nezaket dedi ki...

Arzucugum, bende tadini merak ediyorum aslina. Hulya nin ve Dilek'in bloglarinda isginli tatlilari gordukten sonra iyice merak etmeye basladim dogrusu. Ellerine saglik guzel gorunuyor.

cay saati dedi ki...

Ellerinize saglik Arzu hanim,pasta cok g�zel g�r�n�yor ,
isginin kendine has tadi, sanirim eksi sevenlere daha cok hitap ediyor,bizim evdede yapilan pasta bunedenle annemi ve kardesimi memnun etmisti,
denediginiz icin cok mutlu oldum
sevgilerimle
H�

Nilüfer dedi ki...

Ben de merak ettim do�rusu.. Eline sa�l�k... Vi�nelisini deneyelim biz en iyisi...
sevgiler

arzu dedi ki...

Merhaba Arzucum!
Erzurum'da ya��yor oldu�unu yazm��s�n ya �yle �a��rd�m ki.Nerden bu zanna kap�ld�m bilmiyorum ama �stanbul'da ya�ad���n� san�yordum.Ben de Giresunluyum.�stanbul'da do�dum,b�y�d�m ger�i.Bizim oralarda da f�nd�k a�a�lar�n�n dibindeki filizlere ��g�n deniyor.Sevgiyle kal can�m.�ocuklar� da �p�yorum.

armeda dedi ki...

Safranc�m ke�ke g�nderebilsem buralarda da bitmek �zere.Bende buraya gelene kadar ��g�n�n ne oldu�unu bilmiyordum kimdilir belki sende kar��la��rs�n birg�n.�p�yorum can�m sevgiler....

Nezaketcim ek�imsi bir tad� var pastada vi�neli bir pastaya benzedi.Asl�nda burda tuzlay�pda yiyorlar ��g�n�..Sevgiler...

H�lya han�m biz ��g�n� pek sevemesekte pasta �ok g�zel oldu arkada�lara ikram ettim bay�ld�lar.
G�zel tarifiniz i�in ben te�ekk�r ederim.Sevgiler..

Nil�fercim vi�nelinisini denemeni tavsiederim eminim �ok g�zel olur.Sevgiler can�m..

Arzucum 1 senedir Erzurumda ya��yorum istanbulda'da uzun s�re kald�m �ok �zledim oralar�.Giresuna gitti�inde sende dene pastay� belki sizin ��g�nla daha g�zel olur.Sevgiler can�m �p�yorum seni ve �ocuklar�

evrenbal dedi ki...

Belcika'da da var bu isgindan hatta gecen gun bir markette gorduk tart yapmislardi, esim de bana sordu bu nedir biliyor musun diye. sanirim ingilizce adi da rhubarb. (eger yanilmiyorsam) ben de alip deneyeyim senin tarifi.

zeynepyemekbiz dedi ki...

Merhaba
cok guzel gorunuyor, Amerika'da bu bitkiye rhubarb diyorlar, ve harika paylar yapiyorlar, bende ilk yedigimde cok sasirmistim, arastirdigimda Turkiye'dede oldugunu ogrendim, kendimde birkac kere pay olarak yaptim.
Degisik lezzet sevenler icin guzel bir alternatif. Ellerinize saglik.

Hülya YILMAZ dedi ki...

Daha �nce bir blogda ��g�nl� bir tarif g�rmi�tim ama ��g�n� hi� hayat�mda g�rmedi�im ve tan�mad���m i�in ilgilenmemi�tim. �imdi resmini g�r�nce birden ���k yand�. 1-2 hafta �nce K�z�lay'da gezerken birileri ellerinde bir�ey soyup yiyordu. Bak�nd�m bunlar ne yiyor, sat�l�yor mu diye g�remedim. �imdi resmini g�r�nce anlad�m. yedikleri ��g�nm��.
Bu bloglar sayesine neler ��reniyoruz, ben kendi ad�ma �ok mutluyum...

armeda dedi ki...

Evrencim,Zeynep ve H�lya Han�m g�zel yorumlar�n�z i�in �ok te�ekk�r ederim.Sevgiler....

Muzi dedi ki...

"Rhubarb", "I�g�n", "Ravent"; aylard�r ar�yorum, bulam�yorum. Erzurum'da oldugunu duyunca �ok �a��rd�m. Erzurum'lular pek payla��mc� de�il galiba :) bu �r�n� denen pazarlam�yorlar acaba...

Kruidnagel dedi ki...

Evrenbal'in da degindigi gibi Hollanda da da "rabarber" adi altinda satiliyor. Ben de de bir kac isginli tatli tarifi var. Yapip bloguma koymayi dusunuyorum. Hepinizi beklerim.. Sevgiler

armeda dedi ki...

Muzicim sen iste g�ndereyim can�m sevgiler..

Kruidnagel tariflerini bekliyorum can�m sevgiler...

damak tadı dedi ki...

Bende I�g�n'� ilk Almanya'da sonra da Amerika da yemi�tim.Amerike da ellerinde meyve gibi yiyorlar d�.�ok da g�zel yeniyordu.Alman'da ise de�i�ik tatlarda yap�l�yordu.Ama ben en �ok pastas�n� seviyordum.�imdi burda g�r�nce �ok �a��rd�m.Ger�i �al��t���m�z i�in pazarlar� pek gezemiyorum arada bir pazar yapsam kimbilir neler bulur ��kar�r�m.))
E�er ��g�n� bulabilirsem ilk f�rsatta deneyece�im.Umar�m bulurum.))
Ellerine sa�l�k payla��mlar�n i�in.Her �ey harika sayfanda te�ekk�rler.

Sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

tarifleriniz �ok orjinal ve g�zel. ellerinize sa�l�

yemek tarifleri dedi ki...

guzel tarif. ellerinize saglık.

sertac kaya dedi ki...

guzel tarif. ellerinize saglık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...