ISPANAKLI KREP

Ispanağın ne kadar yararlı olduğu hepimizce malum.. Sorun bu ıspanağı çocuklara yedirebilmek. Derken Sofra dergisi buna pratik bir çözüm bulmuş ve bende hemen denemeye karar verdim. Hiç ıspanak yemeyen kızım tadına bayıldı.(ıspanaklı olduğunu ona yedikten sonra söyledim) Yapılışını kolay, tadı güzel, besleyici ve çok yararlı..Haydi ne duruyorsunuz doğru mutfağa... Afiyet olsun.. YAPILIŞI:
Krep hamuru için; 2 Adet yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 çay bardağı süt, 6 çorba kaşığı un ve tuz karıştırılır. 8-10 yaprak ıspanak yaprağı robottan geçirilip karışıma ilave edilir. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya krep hamurlarından küçük birer kepçe döküp önlü arkalı pişirilir. Kreplerin üzerine iyice ezilmiş beyaz peynir sürülüp rulo şeklinde katlanır. Üzerlerine susam dökülüp halka biçiminde kesilir.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Arzu'cuğum,
Çok şık ve besleyici bir krep olmuş ellerine sağlık..

Güzel bir hafta diliyorum sevgilerimle..


Gül/d.tadı

umran dedi ki...

Arzucum bende dun cocuklarim yesin diye ispanakli kek yapti(henuz yayinlamadim)ama senin tarifinde cok guzel defterime alip yapacagim insallah.sevgiler

Açalya dedi ki...

Aman allahim lokum gibiler!
Ben cocukken ispanak yemezdim, ben 7 yasindayken annem birgun bir hikaye anlatti, dedi ki;
Bir kiz varmis, hic ispanak yemezmis, bu yuzden de cok zayifmis (bu ben oluyorum). Bir sabah okula giderken kuvvetli bir ruzgar cikmis ve kizi savurdugu gibi bir agacin tepesine kondurmus. Kiz asagiya inememis, agac ona demis ki, "eger simdiye kadar ispanak yemis olsaydin bu kadar tuy gibi hafif olmazdin, uzgar da seni savuramazdi, simdi seni asagiya indirecegim ve dogru eve gidip anenden ispanak yemegi isteyeceksin" Kizi asagiya indirmis, kiz da kosarak eve gitmis ve annesinden ispanak istemis. O gun bugundur ruzgar bu kizi hic savuramamis.
Hahahaha...benim ispanak yemeye basladigimin gunudur o gun.
Ama boyle yontemler 30 sene once kimin aklina gelecek? (mutfak robotu nerdeeee!
Bu haftasonu bunu yapacagim, tesekkurler Arzu...Kizin cok sansli :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar Arzucum umarım iyisindir. Ispanaklı krepin çok güzel gözüküyor ellerine sağlık. Bende çok seviyorum krepi ama ıspanaklısını ilk defa görüyorum. Gerçekten çocukları alt etme adına güzel düşünülmüş bir fikir :) :) Onlar kurnazsa biz büyükler onlardan kurnaz değilmi :) :) Aslında şu yemek seçme dertleri olmasa çocukların ne kadar iyi olacak ...
Canım benim kendine iyi bak
SEvgiler......

Adsız dedi ki...

çok güzeller ellerinize sağlık.çocuklar buna bayılacak şimdi hemen gidip bu tarifi yapmalıyım.selamlar

Tuba dedi ki...

Arzu'cugum, nefis gorunuyorlar. Cocuklara yedirmek fikri cok guzel ama misafirlere de cok rahat sunulabilinecek guzellikte, ellerine saglik,

Adsız dedi ki...

Arzucuğum ıspanaklı krepler harika görünüyor,ellerine sağlık canım...
sevgilerle...
www.denizesintisi.com

Adsız dedi ki...

Arzu'cum nefis olmuş, gerçi benim oğluşlar ıspanak yiyorlar, bir sorun yok ama bu fikirde çok güzel, ellerine sağlık, sevgiler..

nilay dedi ki...

Arzu'cum ;
ellerine sağlık :) hamuru ıspanakla yeşile dönüştürmeye bayılıyorum...benzer bir tarifi bende daha önce uygulamıştım...epey farklılıklar var tabiii aralarında...bakmak istersen fikir olabilir sanada ;)

http://cafesardunya.blogspot.com/2006/10/akdeniz-krebi.html

sevgiler

Adsız dedi ki...

slm
Bende en kısa zamanda ıspanaklı krep deneyeceğim.Çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık.
sevgiler
http://nergis2005.blogcu.com/

Açalya dedi ki...

Ben iki gun once ispanakli krep yaptim. Harika oldu harika!

yemek tarifleri dedi ki...

guzel tarif. ellerinize saglık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...